[ESOK] Teknik memasak nasi kukus + 30 lauk pauk = 1 jam

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga tuan2 sihat dan berada dibawah naungan dan rahmatNya. Malam 5 November lalu, saya jumpa ...


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Semoga tuan2 sihat dan berada dibawah naungan dan rahmatNya.

Malam 5 November lalu, saya jumpa dengan peserta Bengkel Sos Tempoh Hari. Lepak2 minum2 sampai kembung. Maka beliau membuka cerita yang beliau tengah plan untuk membuat RANGKAIAN PERNIAGAAN NASI KUKUS.. 

Beliau dah mula merangka untuk mewujudkan Central Kitchen di rumah beliau sebagai tempat proses dan menghantarnya ke vending point terdiri dari Masjid2 sekitar dan beberapa tempat untuk operasi harian.

Bagi saya ianya amat menarik.. Ia dinamakan SMS, Single Menu Strategi. Dengan hanya 1 menu tetapi di hantar ke 10 vending point.. 

Andai kata 1 vending point menjana keuntungan RM50 satu hari x 10 bermakna RM500 satu hari.. 
Ikut formula sifu JUTAWAN SENYAP, jika konsisten dalam masa 4 tahun, akan bergelar jutawan.
Saya pun tak berani bercakap soal jutawan sebab saya masih belum mencapai status tersebut cuma formula Tambah Nilai Sumber x Leverage saya ada kerana 2 tahun berguru dengannya. Jadi saya nak buka peluang jika ada yang lain nak berkongsi sama Bengkel ni bersama individu yang saya katakana tadi Ianya akan dijalankan pada :

Sabtu, 8hb november 2014
di premis masjid as syakirin (berhadapan),jalan 30/56 keramat permai, setiawangsa

Modul 1
Teknik memasak nasi kukus dan 30 lauk pauk ekspres dalam masa sejam.

Modul 2
Set hidangan nasi ayam hainan (merangkumi penghasilan madu masakan, kicap
hainan,sos halia,sos cili hainan,teknik
mengembangkan ayam dan memasak
ayam tanpa setitis pun minyak)

Modul 3
Kira-kira asas katering (formula pembelian,
penetapan harga dan margin)

yuran :
Biasanya, 1 modul utama caj minima adalah RM2500. Saya anjurkan 3 modul dengan harga kurang dari itu.
Rm500 seorang untuk kesemua modul tersebut. Dijalankan 1 hari pagi dan petang. Diskaun 20% untuk yang datang bersama kawan (sorang 20%). Diskaun 50% untuk peserta ulangkaji (yang pernah menghadiri kursus sebelum ini)
Tempahan tempat rm100. Baki bayar ketika menghadiri kursus.

Sebarang pertanyaan dan perbincangan boleh hubungi 0192359394 atau PM saja.
Sekian terima kasih.

COMMENTS

BLOGGER: 2
Loading...
Name

berita,3,Bom Kitchen,1,catatan santai,1,Diari,2,e book,1,Ilmu Masakan Komersial,4,kenali rempah ratus,1,kursus Percuma,1,Nasihat SIfu,4,Percuma,1,Rahsia,4,roadshow,2,seminar,4,
ltr
item
Lebih dari Masakan Industri, ia kehidupan |: [ESOK] Teknik memasak nasi kukus + 30 lauk pauk = 1 jam
[ESOK] Teknik memasak nasi kukus + 30 lauk pauk = 1 jam
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYjiEMPD2b0yeRnbbevR9XgC-DEBYKi_0ZHSXwnKRYji1PndjKsfOyqBJ5pNDmDcI3KifaNe4Q0xCMZfUPaHF8BjWT9AJA55ILlp-sz8ss8qXax4FsKA20W5y6TBdyD_GDI0_e7H1Tz2U/s1600/nasikukus.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYjiEMPD2b0yeRnbbevR9XgC-DEBYKi_0ZHSXwnKRYji1PndjKsfOyqBJ5pNDmDcI3KifaNe4Q0xCMZfUPaHF8BjWT9AJA55ILlp-sz8ss8qXax4FsKA20W5y6TBdyD_GDI0_e7H1Tz2U/s72-c/nasikukus.jpg
Lebih dari Masakan Industri, ia kehidupan |
http://chefbom.blogspot.com/2014/11/esok-teknik-memasak-nasi-kukus-30-lauk.html
http://chefbom.blogspot.com/
http://chefbom.blogspot.com/
http://chefbom.blogspot.com/2014/11/esok-teknik-memasak-nasi-kukus-30-lauk.html
true
8756726267711115410
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy